Flere opfattelser af stædighed

Når stædighed lønner sig.

Oprettet d.

Når stædighed lønner sig.

 

Min veninde sagde til mig den anden dag, at jeg var meget stædig. Jeg tog det som et vink med en vognstang om, at jeg skulle ændre en beslutning for, at ændre en problematik, som jeg var havnet i. Jeg fulgte hendes råd. Men ordet "stædighed" fik mig efterfølgende til, at tænke på alle de fantastiske mennesker jeg har haft i behandling, og hvor stædighed har ført dem til det mål de har haft. Der er altså flere måder at være stædig på.

 

Forleden dag havde jeg den store fornøjelse, at møde endnu en stædig person i min klinik. Man kan også kalde det et stærkt dedikeret og meget motiveret menneske. Et ungt menneske med en kronisk lidelse, som har en passion som vedkommende ønsker at udleve. Den kroniske lidelse påvirker muskelfunktionen og passionen kræver udholdenhed, kraft og god motorik bilateralt. Desuden er bevægeligheden påvirket med kontraktur i håndleddet i ekstensionsretning primært i den ene hånd.

 

Efter en kort samtale, blev jeg så optaget af, at gøre en forskel for denne patient, fordi jeg mærkede passionen. Så både min og patientens stædighed gav en masse inspiration til hvordan de specifikke muskler kan trænes, kraften øges og det samme med motorikken.

 

 

 

Underarmens og håndens muskler er svage og det påvirker udholdenheden og motorikken. Efter nøje overvejelser blev mit forslag til træning følgende:

 

  • Opvarmning med pumpeøvelser,
  • Udspænding af håndleddets muskler især i ekstensionsretning.
  • Fleksionsstav; startende med en let modstand for at øge muskelkraft og ligeledes udholdenheden.
  • Qigong kugler; til at øge håndens motorik
  • Finger expander; til træning af ekstensormusklerne og de små håndmuskler og endvidere en skinne til natten til øgning af ekstension i det kontrakte håndled.

 

 

Jeg er ikke i tvivl om, at denne person vil træne. Der er i høj grad et mål, og hvor målet er en stor passion og dermed ”målet helligere midlet” og i denne sammenhæng er midlet nogle træningsredskaber. Samtidig er det vigtigt at udøve/træne passionen undervejs.

 

At opleve en dedikeret og motiveret person, som lytter og agerer fornuftigt, som sluger information, og som inden har forberedt sig til mødet gør, at man som terapeut føler sig værdsat, og jeg sad tilbage med følelsen af, at have gjort et godt stykke arbejde.

 

 

Jeg holder utrolig meget af de stædige patienter, og følger rigtigt gerne trop med udfordringer, som kan fører dem til målet, så længe det er realistisk.

 

 

Så stædighed kan opleves på flere måder. En stædighed kan være blokerende for udvikling mens en anden måde, at være stædig på kan forstås som motivation og en ihærdighed og vedholdenhed for at opnå et mål. Det sidste er efter min oplevelse den bedste form for stædighed.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar