Silversplints

Silversplint - fingerringe der fungerer som fingerskinner.

Vores ergoterapeut Kirsten C. Pedersen er certificeret af Silversplints - hvilket vil sige at Kirsten er godkendt af Silversplints til opmåling og tilpasning af Silversplints fingerskinner. Kirsten har arbejdet med Silversplints i mere end 10 år, og har derfor stor erfaring med disse skinner.

Opfinder Griet van Veldhoven er uddannet ergoterapeut, ortopædingeniør og sølvsmed. 

Tankerne bag Silversplint ligger i Griets dybe ønske om, at hjælpe patienter med permanemt behov for stabilisering af fingre, for at optimere håndens greb. 

 

SIlversplint stabiliserer fingerled og optimerer dermed håndens gribefunktion. Dette medfører at patienten får bedre mulighed for, at varetage daglige færdigheder og være mere selv hjulpen. En sidegevinst ved brug af Silversplint er, at mange oplever færre smerter, når ringene anvendes i forbindelse med deres daglige gøremål. 

 

Patienter med følgende diagnoser kan have stor glæde af Silversplint: 

- Leddegigt

- Slidgigt

- Hypermobilitet

- Ehlers Danlos

- Nerveskader

 

Det skal dertil siges, at diagnosen ikke i sig selv er udgangspunktet for brug af SIlversplint, men problematikkerne i de daglige gøremål. Der kigges bl.a. på funktioner som, at gribe om en kuglepen, en nøgle, en kop, bestik m.m. samt aflastning efter hårdt fysisk arbejde. 

 

Silversplint er en special fremstillet vare der laves på individuelle målinger og som kun må udføres af en certificeret Silversplints Ekspert. 

 

I Ergoklikken er vi stolte over, at vores ergoterapeut Kirsten Pedersen har modtaget dette certifikat. Kirsten har i mere end 10 år hjulpet patienter med at få tilpasset og designet Silversplints i samråd med Griet og patienterne selv.

 

Vi har stor succes med vores samarbejde med Griet og har i 2018 fået godkendt og etableret værksted til at gløde Silversplints af Griet van Veldhoven. 

 

Læs mere om Ergoterapeut, ortopædingeniør og sølvsmed Griet van Veldhoven her 

 

Ved ønske om køb og brug af Silversplint kontaktes Ergoklinikken på tlf. 21 64 78 68 

Du kan også finde os og læse mere om os på www.ergoklinikken.dk