Kompressionsstrømper

En kompressionsstrømpe afhjælper væskesamling i underben og fod og er bl.a. særligt velegnet til personer med lymfødem, brandsår, gigt og cerebral parese.

Strømperne fås med enten lukket eller åben tå og er til både børn og voksne. Vi anbefaler at du får en faglig vurdering af kompressionsklassen, det tryk som strømpen skal have samt til opmålingen.

preload spinner

Hos K.C. Pedersen har vi igennem 15 år haft et tæt samarbejde om kompressionsbeklædning fra det kvalitetsbevidste finske firma LYMED Oy. De har hele tiden fokus på at udvikle og forbedre fremstillingen af deres kompressionsbeklædning og denne udvikles i tæt samarbejde med hospitaler og forskningscentre i hele verden. Denne konstante udvikling har en positiv effekt på kompressionsbehandlingens resultat.

Materialet de anvender er mikrofibre og den luftgennemtrængelighed der er i stoffet sikre en maksimal komfort for brugeren. Ydermere er sy mønster og sømme udviklet på en måde så beklædningen er behagelig at have på kroppen. Friktionen på stoffet gør det ukompliceret at have strømpen på under anden beklædningsdel.

Kompressionsstrømper har fastmonteret et bånd der sikrer at strømpen holdes oppe og ikke falder ned ved anvendelse. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at for store kompressionsstrømper ikke kan holde sig selv oppe, så derfor er korrekt opmåling en forudsætning for et produkt der skal kunne leve op til dens formål og dine forventninger.

At få en fagperson til at hjælpe med opmåling kan have stor betydning for, din succes med anvendelsen og resultatet af denne. Formålet med brugen af en kompressionsstrømpe er især at afhjælpe væske. Dette kan kun ske vis strømpen sidder til og lægger et tryk på huden.

Hvem har gavn af en kompressionsbeklædning

Vi har stor erfaring med at behandling med kompressionsbeklædning har en stor effekt på flere forskellige problematikker. Hos personer med hjerneblødninger og blodpropper giver kompression en ….

Hos personer med ADHD, autisme og cerebral parese bidrager kompressionsbeklædning med en beroligende effekt. Brugeren får en bedre føling med sin krop samt en øget kontrol over en ofte ukontrollerbar indre uro. Den samme ro og lette smertelindrende effekt ses hos personer med slid- og leddegigt.

Du kan søge din kommune om økonomisk støtte

Ifølge den danske servicelov, så skal kommunerne yde støtte til bl.a. kropsbårne hjælpemidler. Kompressionsbeklædning kategoriseres herefter. Det betyder, at du som borger kan ansøge din kommune om økonomisk støtte, det der i offentlig tale kaldes en bevilling. Kommunerne skal godkende en sådan bevilling, hvis et produkt i væsentlig grad, kan afhjælpe varige følger af nedsatte funktionsevner eller hvis et produkt kan lette dagligdagen i dit hjem.

Der skal altid ansøges om bevilling inden indkøb af det kropsbårne hjælpemiddel. Det er forskelligt om en kommune vælger at udlåne dig et produkt eller om de køber et produkt til dig, som du kan beholde.

Hvis du har brug for hjælp til, hvordan en sådan ansøgning skal gribes an, så er du meget velkommen til at kontante os på telefonnummer 46 56 29 68 eller sende os en e-mail på info@kcpedersen.dk. Vores ergoterapeut har mange års erfaring med at samarbejder med kommunerne og hun vil kunne vejlede dig i hvad der er relevant og irrelevant at skrive i en sådan ansøgning.