Ansøgning og formulering

Ansøgning og formulering

Oprettet d.

Ansøgning og formulering

Jeg har nu flere gange talt med borgere som har søgt om både hjælpemidler og kropsbårne hjælpemidler hos deres kommune, og fået afslag på trods af svære handicaps. Og på trods af, at egen læge, speciallæger og andre med medicinsk baggrund, har påpeget at borgeren har et behov.

 

Når man som borger i dette land søger om hjælpemidler, er den korrekte formulering af behovet essensen i ansøgningen. Og det kan være rigtigt svært at vide, at man som borger skal anvende korrekte terminologier, for at få det man har behov for..

Ved ansøgning om hjælpemidler er det vigtigt at skrive, hvilket behov man har på helt personligt niveau. Ønsker man en toiletforhøjer, skal der IKKE skrives, at det er for at aflaste ægtefællen ved toiletbesøg, men man SKAL beskrive det behov man som person har for at få en toiletforhøjer. F.eks. at man ikke kan rejse/sætte sig på lavt toilet, fordi man har fået lavet en knæoperation. Og i denne sammenhæng kan det være vigtigt at skrive at man har trænet hos en fysioterapeut, og at denne ikke mener man kan komme videre.

 

Når det drejer sig om skinner til f.eks. hænderne, skal man beskrive hvilke problemer man har med hverdagens greb. F.eks at man ikke kan holde på spiseredskaberne fordi håndleddet er skadet af gigt. Eller at man ikke kan lukke hånden om spiseredskaberne, fordi fingrene bukker den forkerte vej.

 

Der er rigtig mange problematikker i en hverdag når man er syg eller handicappet, hvor hjælpemidler kan være en stor aflastning. Men at få det beskrevet på en måde så man rammer ind i lovteksten, kan være svært for den enkelte.

 

Vores råd til dig som skal skrive en ansøgning om hjælpemidler eller kropsbårne hjælpemidler (hjælpemidler som støtter kroppen eller som sidder meget tæt på kroppen (eks. Korset, bandager mm, er at beskrive de problemer man står med helt personligt, for at kunne klare en hverdag. Og det gælder ikke problemer som smerter, træthed eller magtesløshed. Men f.eks. at man ikke kan lyne lynlåsen i bukserne, at man ikke kan tørre sig efter toiletbesøg, at man ikke kan holde på spiseredskaber, at man ikke kan skære maden ud osv. Så det skal være problemer helt inde på det personlige, og hvor hjælpemidlet vil gøre det muligt at man selv kan klare opgaven.

 

Selvfølgelig er det ikke morsomt at skrive at man ikke kan tørre sig efter toiletbesøg, eller at man ikke kan børste tænderne, men det er de funktioner som sagsbehandlerne kan forstå. Og forstå på den måde, at man ved at få de hjælpemidler kan spare hjemmehjælp eller personlig hjælp til hverdagen.

 

Det er muligt at de problemer du har, og som overskygger din hverdag f.eks. er smerter og træthed. Men her tænker kommunen at det er et lægeligt problem, som skal løses af en læge.

 

Så hvis du søger om hjælpemidler, skal du primært tænke i de fysiske problemer i hverdagen, og ikke de medicinske.

 

Når du skal ansøge om hjælpemidler, skal du logge dig på din kommunes hjemmeside og finde "ansøgning om hjælpemidler".

 

Vi hjælper gerne hvis du skal skrive en ansøgning - se her


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar